KINDERBOEKEN­WEEK

lezen

Het onderwerp van de Kinderboekenweek 2019 was reizen. Van fiets tot trein en van auto tot bus. Daarom vind je op deze pagina een heleboel leuke boeken, e-books en video's over reizen. Reis je mee? 

Winnaars Gouden en Zilveren Griffels & Zilveren Penselen

Haaientanden!

Meer over het boek Haaientanden, geschreven door Anna Woltz.

Het Kinderboekenweekgeschenk Haaientanden gaat over Atlanta. Atlanta wil in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen. Het is de belangrijkste tocht van haar leven, maar al snel gaat alles mis...

De fietstocht van Anna

Lees het interview over de fietstocht van Anna Woltz

Anna Woltz is de maker van Haaientanden. Het verhaal gaat over Atlanta die een fietstocht maakt langs het IJsselmeer. Anna stapte zelf ook op de fiets om de route te fietsen. Fiets je mee? 

Boek in Barcelona

Annet Schaap over het boek 'De boom met het oor'

Annet Schaap schreef het boek De boom met het oor en volgens haar speelde het boek zich af in Utrecht. Maar tekenaar Philip Hofman dacht daar anders over. Hij verplaatste het verhaal naar Barcelona!

Werkstuk of spreekbeurt?

Hieronder vind je allerlei leuke informatie over het thema Reizen.


Anna Woltz is de maker van het Kinderboekenweekgeschenk 2019. Wat weet jij over Anna en de Kinderboekenweek?

Wist je dat...

...de fietstocht van Anna rond het IJsselmeer ruim honderd kilometer was? Dit was meer dan ze ooit gefietst had! De laatste kilometers vond ze het zwaarst, omdat ze keiharde wind tegen had.

Wist je dat...

...het de 65e keer is dat het Kinderboekenweek is? De eerste keer was in 1955. Toen was het Kinderboekenweekgeschenk Lawines razen van An Rutgers van der Loeff.

Wist je dat...

...Anna Woltz enorm veel eten heeft meegenomen voor haar lange fietstocht? Een grote rugzak vol. Ze heeft zelfs nog eten bijgekocht omdat het toch te weinig was!