Reisverhalen

Alle thema's

Resultaat 1 - 10 (van 40)

Weergaveopties:

 • Mina Witteman Boreas en de duizend eilanden

  Boreas (12, ik-figuur) en zijn ouders staan op het punt om met hun zeilboot de grote oversteek over de Atlantische Oceaan te wagen. Dagboek met veel informatie over zeilen. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Boreas en de duizend eilanden

 • Alice Pantermüller De dolle reis door Zweden

  Lotte gaat met haar ouders, broertjes en haar beste vriendin Chloë op vakantie naar Zweden. Ze maken een rondreis met de camper, maar Lotte en Chloë mogen in een tent slapen. Dagboek van Lotte met veel zwart-witte, stripachtige tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De dolle reis door Zweden

 • Arienne Bolt De laatste reis van de Ballerinus

  Ravi ontdekt dat circusdirecteur Benno al zijn dieren aan de slager wil verkopen. Samen met zijn nieuwe vriend, de oude kapitein Sep, gaat Ravi op wereldreis om de dieren thuis te brengen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De laatste reis van de Ballerinus

 • Mina Witteman Boreas en de zeven zeeën

  Boreas (12, ik-figuur) is niet meteen enthousiast over het plan van zijn ouders om een tweejarige zeiltocht rond de wereld te maken. Maar naarmate de reis vordert, gaat hij er anders over denken. Dagboek met veel informatie over zeilen. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Boreas en de zeven zeeën

 • Tonke Dragt De brief voor de koning

  Vijf jongelingen moeten, voordat ze tot ridder geslagen worden, de nacht biddend en wakend doorbrengen. Een van hen, Tiuri, hoort een noodkreet van buiten en gaat op onderzoek uit. Hij belandt in een geweldig avontuur. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De brief voor de koning

 • Tosca Menten Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet

  Dummie de mummie wil in Egypte op zoek gaan naar het graf van zijn vader, farao Achnetoet. Maar Egypte ziet er nu heel anders uit en is het er wel veilig? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet

 • Lucy Letherland De grote avonturenatlas

  Sla een homerun in Central Park (New York) of ga lekker dobberen in de Dode Zee. Reis vanuit je luie stoel naar de zeven werelddelen en ontdek bijzondere feesten, tradities en natuurwonderen. Grote atlas met landkaarten, kleurenillustraties en zoekopdrachten. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De grote avonturenatlas

 • Geronimo Stilton De schat van Paaseiland

  Thea Stilton doet onderzoek naar een eeuwenoude schat op Paaseiland. Als Geronimo een brief van haar ontvangt met een noodkreet erin, vertrekt de hele familie Stilton naar Paaseiland. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De schat van Paaseiland

 • Aleksandra Mizielińscy EN Daniel Mizielińscy Tekenatlas; een creatieve reis rond de wereld

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Tekenatlas; een creatieve reis rond de wereld

 • Jonathan Swift EN Geronimo Stilton Gullivers reizen

  De Londense dokter Gulliver houdt erg van reizen. Maar al op zijn eerste reis vergaat zijn schip en spoelt hij aan op het eiland Lillliput. Zal hij daar ooit weer weg kunnen? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Gullivers reizen