Resultaat 1 - 10 (van 62)

Weergaveopties:

 • Camilla Dreef Kwie kwie kwie kwie kwie; een boek vol vogelverhalen

  In ongeveer veertig verhalen vertelt de biologe en van televisie bekende vogelaar over bijzonderheden, gedrag, uiterlijk, de vogeltrek en de bedreiging van vogels. Daarbij komen veel vogelsoorten voorbij, van spreeuw tot bijeneter en van zwarte specht tot kraanvogel. Met veel kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 14 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Kwie kwie kwie kwie kwie; een boek vol vogelverhalen

 • Tom Jackson EN Val Walerczuk Het allermooiste boek over zeedieren

  Maak kennis met enorme walvissen, snelle haaien en kleine zeepaardjes. Kijk hoe groot 36 soorten zeedieren zijn ten opzichte van de mens en lees de leuke weetjes. Met levensechte afbeeldingen in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het allermooiste boek over zeedieren

 • Geert-Jan Roebers Ben niet bang voor de wilde dieren; over spinnen, slangen, haaien en andere griezels

  Voor welke dieren moet je bang zijn en voor welke niet? Pas op voor o.a. de 'lieve' pandabeer. De vogelspin daarentegen is helemaal niet zo gevaarlijk. Lees over alle griezels uit het dierenrijk. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ben niet bang voor de wilde dieren; over spinnen, slangen, haaien en andere griezels

 • Jan Paul Schutten EN A. van 't Riet Binnenstebinnen; röntgenfoto's van dieren

  Wist je dat de machtige kerkuil maar een iel wezentje is? En dat een schattig eekhoorntje in een monster kan veranderen? Lees de bijzondere weetjes van allerlei soorten dieren. Op de (röntgen)foto's in zwart-wit en enkele kleuren zie je hoe elk dier er vanbinnen uitziet. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Binnenstebinnen; röntgenfoto's van dieren

 • Tosca Menten Dummie de mummie en het geheim van Toemsa

  Tijdens een schoolreisje naar de dierentuin maken Dummie en Goos kennis met krokodillenverzorger Hamid. Hamid is verdrietig omdat zijn lievelingskrokodil Toemsa gaat verhuizen. Gelukkig heeft Dummie een plan. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Dummie de mummie en het geheim van Toemsa

 • Koninklijke Bibliotheek (Den Haag) EN Bibi Dumon Tak Het heel grote vogelboek

  Het lijkt wel of het winterkoninkje ADHD heeft, zo druk is hij! En wist je dat de specht twee soorten roffels heeft? Lees wat er zo bijzonder is aan dertig vogels. Met levensechte ingekleurde prenten, die uit een oud boek komen. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het heel grote vogelboek

 • Hans van der Meer EN Bibi Dumon Tak Het koeienparadijs

  Twintig bijzondere koeien vertellen (in de ik-vorm) hoe ze in het rusthuis voor koeien terechtkwamen. Van Claartje, de oudste koe van Nederland, tot de gedumpte hobbykoe Wakamoe. Met een portretfoto in kleur van elke koe. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het koeienparadijs

 • Emma Strack Krokodil of alligator; het grote boek van kleine verschillen

  Wat zijn de verschillen tussen een haas en een konijn, een bacterie en een virus, een stalactiet en een stalagmiet? Encyclopedie over verschillen en overeenkomsten, met veel illustraties in matte kleuren. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Krokodil of alligator; het grote boek van kleine verschillen

 • Bibi Dumon Tak Mee met de dierenambulance

  Een zwaan die op de snelweg landt. Een krokodil die verdwaald is in de stad. Ruim dertig korte, echt gebeurde verhalen over dieren die gered zijn door mensen van de dierenambulance. Met korte informatie en zwart-witfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mee met de dierenambulance

 • Katherine Applegate Mijn vriend Crenshaw

  Als Jackson en zijn familie het moeilijk hebben, komt Jacksons vroegere fantasievriend terug: de gigantische kat Crenshaw. Maar is Jackson niet veel te oud voor een fantasievriendje? Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mijn vriend Crenshaw