Duurzaamheid

Waarom is vlees eten slecht voor het milieu?

Veel mensen eten graag een stukje vlees. Maar bij het produceren van vlees komen veel schadelijke stoffen vrij. Hoe het werkt zie je in dit filmpje.

Kan een auto rijden op poep?

Hoe kan poep er voor zorgen dat je auto op schone brandstof rijdt? Door het om te zetten naar biogas! Hoe dat werkt, zie je in dit filmpje.

Zo maak je zelf een zonneklok

Om zelf een klok te maken heb je alleen een stok, een horloge en een stuk stoepkrijt nodig. Benieuwd hoe het werkt? Bekijk dan dit filmpje.


Fleur Humeur redt de wereld

Megan McDonald

Fleur krijgt op school les over het milieu. Haar meester vertelt over vervuiling, het kappen van het regenwoud, en bedreigde diersoorten. Om de wereld te verbeteren, moet je bij jezelf beginnen. Fleur zou Fleur niet zijn, als ze geen actie zou ondernemen...

Bekijk dit boek

Meer boeken over duurzaamheid:

Wat is CO2?

CO2 is een broeikasgas. Als er teveel CO2 in de lucht komt, warmt de aarde op. Dat noemen we het broeikaseffect. In dit filmpje van QuestJunior legt Boy uit hoe het werkt.

Energie in huis

Interactieve schoolplaat van SchoolTV over energie in huis

Op deze schoolplaat van SchoolTV kun je zien welke apparaten in huis veel energie gebruiken en hoe je energie kunt besparen. Bijvoorbeeld door zonnepanelen op je dak te leggen.

10 kilo afval per week

In Nederland produceren we gemiddeld 10 kilo afval per persoon per week. Dat is behoorlijk veel. Hoe kunnen we dat verminderen? Stoppen met storten! De Buitendienst legt het uit in dit filmpje.