Argentinië

Werkstukken en spreekbeurten

Argentinië is een heel groot land. Weet jij waar het ligt? En wat de hoofdstad is? Kom alles te weten over het land waar koningin Máxima geboren is!

Geografie

Na Brazilië is Argentinië het grootste land in Zuid-Amerika. Er wonen ongeveer acht keer meer inwoners dan in Nederland. En het land zelf is zelfs zo'n 70 keer zo groot als Nederland. Gigantisch, hè? Er zijn veel natuurparken. Argentinië telt maar liefst 29 nationale parken. De langste rivier van Argentinië is de Paraná.

Buenos Aires

De hoofdstad van Argentinië is Buenos Aires. Buenos Aires is een metropool. Oftewel: een heel grote stad met daaromheen nog meer stedelijke gebieden. Een metropool wordt ook wel een miljoenenstad of wereldstad genoemd.

Immigranten

Een groot deel van de inwoners van Argentinië bestaat uit immigranten vanuit allerlei landen over de hele wereld. Deze immigranten kwamen naar Argentinië omdat er werk en ruimte was. Aangezien er dus veel immigranten wonen, worden er ook veel verschillende talen in het land gesproken. Zo worden de talen Guariní en Quechua veel gesproken in Argentinië. Maar de officiële taal is Spaans. Al die immigranten zorgen ook voor allerlei culturen, maar de meeste inwoners zijn rooms-katholiek.

Opleiding en economie

In Argentinië moet je verplicht tien jaar naar school. Daardoor hebben veel mensen er een goede opleiding. De economie van Argentinië groeit, omdat ze handelen in producten waar veel vraag naar is. Het land handelt in olie, textiel, metaal, papier en karton en vlees. De Argentijnse biefstuk is zelfs beroemd!