Canada

Werkstukken en spreekbeurten

Veel mensen dromen ervan om ooit een keer naar Canada op vakantie te gaan. Weet jij wat daar allemaal te zien is?

Geschiedenis

Canada is het op één na grootste land van de wereld. Het hoort bij het werelddeel Noord-Amerika en de hoofdstad is Ottawa. De naam Canada komt van het inheemse woord kanata, wat nederzetting betekent. Duizenden jaren geleden woonden de inheemse bevolking van Amerika en Eskimo's en vanaf de zeventiende eeuw werden er kolonies gesticht. Vooral Engeland en Frankrijk verkenden en koloniseerden Canada. Daarom spreken ze in Canada Engels en Frans.

Rocky Mountains en Niagarawatervallen

In Canada vind je mooie, grote bergen en indrukwekkende watervallen. Heb je weleens van de Rocky Mountains gehoord? Dat is een bekende bergketen die wel meer dan 4800 kilometer lang is. De bergen lopen door New Mexico, de Verenigde Staten, Canada en Alaska. Ze worden ook wel de Rockies genoemd. De Niagarawatervallen of Niagara Falls zijn ook erg populair. Ze behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. Ze bestaan uit drie delen: Horseshoe Falls (hoefijzerwaterval), American Falls (Amerikaanse waterval) en Bridal Veil Falls (bruidssluierwaterval). De Horseshoe Falls is wel 800 meter breed!

Feest!

Op 1 juli vieren alle Canadezen feest. Dan is het namelijk Canada Day. Op die dag wordt de Confederatie van Canada uit 1867 gevierd. Vanaf dat jaar werden vier koloniën samen Canada. Dit wordt ieder jaar gevierd met optochten en vuurwerk.

Steden

Er zijn veel grote en bekende steden in Canada. De bekendste steden zijn Toronto, Montreal, Quebec en Vancouver.