Japan

Werkstukken en spreekbeurten

Weet jij wat de hoofdstad van Japan is? Het is ook de grootste stad van het land.

Eilanden

Japan is een eilandengroep in de Grote Oceaan. Het land bestaat uit wel 6852 eilanden. De vier grootste zijn Honshu, Hokkaido, Kyushu en Shikoku. De hoofdstad van Japan is Tokyo. Deze stad ligt op het allergrootste eiland Honshu, dat meer dan de helft van de oppervlakte van Japan is. 

Landschap

Omdat Japan zo groot is, verschilt het landschap bijna per eiland. Zo zijn er tropische stranden, hoge bergen en rijstvelden te vinden in Japan. Het noorden van Japan kent korte zomers en strenge winters, terwijl in het zuiden de zomers lang, tropisch en heet zijn.

Vulkanen en aardbevingen

Er zijn veel vulkanen in Japan. De bekendste vulkaan is Fuji. Dit is ook de hoogste berg van het land, met een hoogte van 3776 meter. Meer dan driehonderd jaar geleden is de Fuji voor het laatst uitgebarsten. In totaal zijn er ongeveer 70 actieve vulkanen in Japan. Naast vulkanen zijn er ook vaak aardbevingen in Japan. In 1995 was er een zware aardbeving in Kobe.

Auto's en elektronica

De auto-industrie is erg belangrijk in Japan. Per jaar worden er wel 10 miljoen Japanse auto's geproduceerd. Honda, Mitsubishi, Toyota en Suzuki zijn automerken die je ook veel in Nederland ziet. Verder zijn Japanners ook erg goed in elektronica. De Nintendo en televisies van Sony komen bijvoorbeeld uit Japan. Veel Japanse producten worden gemaakt door robots.