Scouting

Werkstukken en spreekbeurten

Scouting is het Engelse woord voor verkennen. Sir Robert Baden-Powell bedacht scouting. Dat was in 1907 in Engeland. Maar er is sinds die tijd wel veel veranderd.

Wat is scouting?

Bij scouting kun je van alles leren en ontdekken in de natuur. Zoals kamperen, kaartlezen, boogschieten of je eigen eten maken op een kampvuur. Scouts bouwen torens, bruggen en nog veel meer van touw en hout. Dit noemen je pionieren. Scouting doe je samen met anderen. Het is plezier maken, maar ook leren van elkaar, de leiders en van de natuur. Als scouts bij elkaar komen, heet dat een opkomst.

Kleding

Opvallend voor alle scouts ter wereld is de kleding. Deze koop je in de Scout Shop. In Nederland zijn er ongeveer twintig van deze winkels. Hier kun je een blouse, das, sokken of een trui kopen. Ook rugzakken, slaapzakken en andere spullen die je nodig hebt om te kamperen vind je hier. In een scoutinggroep draag je allemaal dezelfde kleding. Die kleren mag je pas aan als je écht lid van scouting bent. Dat ben je zodra er een officiële bijeenkomst is waarin de groep jou installeert als lid. Je merkt het al, de scouts hebben zo hun eigen woorden!

Wereldjamboree

Eens in de vier jaar komen scouts van over de hele wereld bij elkaar. Zo'n bijeenkomst heet een Wereldjamboree. Het is een groot internationaal kamp voor wel dertigduizend scouts en begeleiders. Voor al deze scouts wordt een speciaal Jamboree-dorp gemaakt. In en rond het dorp zijn er veel activiteiten. Bijvoorbeeld zeilen, pionieren, een kampvuur maken en nog veel meer.