Fietsen

Werkstukken en spreekbeurten

Wist je dat de eerste fiets helemaal geen trappers had? Het was een soort plank met daaronder twee houten wielen. Je moest lopen om vooruit te komen!

Geschiedenis

In 1817 vond de Duitse baron Von Drais de loopfiets uit. In 1865 was het de Fransman Michaux die trappers aan de loopfiets maakte. Enkele jaren later, in 1871, bedacht de Engelsman Starley de hoge bi. Bi is een afkorting van bicycle, het Engelse woord voor tweewieler. Dit was een fiets met een heel hoog voorwiel en een heel klein achterwiel. De trappers zaten aan het voorwiel. Het viel niet mee om hierop te fietsen. Langzaam maar zeker maakten mensen steeds betere fietsen. In plaats van hout gebruikten ze ijzer. Ze bedachten dat trappers niet per se aan de wielen hoeven te zitten. Want een ketting kan de kracht op de trappers naar het wiel overbrengen. Met zo´n kettingaandrijving was het grote voorwiel niet meer nodig. Mensen fietsten vanaf toen op twee even grote wielen en dat was prettiger en veiliger. In 1888 vond de Ier Dunlop de luchtband uit.

Remmen

De eerste fietsen hadden helemaal geen remmen. Er gebeurden dan ook veel ongelukken. De eerste rem was een soort metalen remblokje op de hoge bi's. Dit werkte niet echt goed. Nu zit er vaak een terugtraprem op de fiets. Om te remmen trap je in omgekeerde richting. De terugtraprem is erg sterk. Op racefietsen, mountainbikes en sportieve fietsen zit de handrem. Door de handgrepen op het stuur in te drukken, zorg je dat de remkabeltjes aantrekken. Die zorgen ervoor dat de remblokjes aan beide kanten van de wielen tegen de velgen drukken. Bij nat weer werken deze blokjes een stuk minder goed dan bij droog weer!

Frame

Het frame is het geraamte van je fiets. Dit is het gedeelte waar alles van je fiets aan vastzit, zoals wielen, trappers en ketting. De meeste frames zijn van staal. Ze zijn veel lichter dan vroeger. Dit komt doordat de buizen tegenwoordig hol zijn, en soms van aluminium. Aluminium is licht, maar het breekt wel sneller. Een ander gebruikt materiaal is titanium. Dit is licht, sterk en kan goed tegen roest. Titanium is alleen veel duurder. Hele speciale fietsframes maken ze voor topsportersvan carbon. Dit is superlicht en schokabsorberend. Carbon is wel ontzettend duur. Vooral professionele wielrenners gebruiken zulke fietsen.