Vliegtuigen

Werkstukken en spreekbeurten

Mensen hebben er altijd al van gedroomd om te kunnen vliegen. Vliegen in de eerste vliegtuigen was alleen voor rijke mensen weggelegd. Tegenwoordig gaan veel mensen met het vliegtuig op vakantie. Heb jij al eens gevlogen?

Geschiedenis

Leonardo da Vinci maakte rond het jaar 1500 al een ontwerp voor een vliegtuig. Een mens moest de vleugels op en neer bewegen. Het eerste vervoersmiddel dat echt de lucht in ging, was de heteluchtballon van de broers Montgolfier. In 1783 vlogen ze er een paar kilometer mee. In 1903 maakten de broers Wright de eerste vlucht in een vliegtuig met een motor en een stuur. Anthony Fokker was een van de eerste Nederlandse vliegtuigbouwers.

Techniek

De cockpit van een modern vliegtuig heet flight-deck. Er zitten een heleboel meters, knoppen en beeldschermen in. Via de beeldschermen krijgen de piloten informatie over de navigatie (de besturing) en het weer. Na de start wordt de automatische piloot ingeschakeld. Deze computer neemt veel werk van de piloten over. Een modern vliegtuig heeft straalmotoren. Hete uitlaatgassen duwen het vliegtuig naar voren. Alle vliegtuigen, ook de militaire, hebben een black box (zwarte doos). Dit apparaat legt alles vast over wat er onderweg gebeurt. De zwarte doos is zo stevig dat men na een ongeluk nog precies kan nagaan wat er is gebeurd. Grappig weetje: de zwarte doos is niet zwart, maar oranje!

Hoe zit een vliegtuig in elkaar?

De eerste vliegtuigen hadden een houten geraamte. Daaromheen was een linnen doek gespannen. Later kwamen er steeds lichtere materialen. Een modern vliegtuig is gemaakt van verschillende soorten aluminium. De romp (hoofdgedeelte van het vliegtuig waarin de piloot, passagiers en bagage zitten) bestaat uit hoepels met een huid van aluminium eromheen. Voor verschillende vliegtuigen wordt dezelfde romp gebruikt. Als een vliegtuig langer moet zijn, komt er gewoon een stuk bij. Aerodynamica (beweging van de lucht) is heel belangrijk. Het model van een modern vliegtuig is zó gemaakt dat het weinig last heeft van de luchtweerstand. Het vliegtuig kan zo harder vliegen en toch minder brandstof gebruiken.