de Jeugdbibliotheek | Mediawijsheid

Hier vind je leuke informatie, boekentips en filmpjes over Mediawijsheid!

Hoe ga je om met social media en internet? En wat typ je wel en niet tijdens het chatten? Wil je echt dat iedereen alles van je weet? Daarover gaat mediawijsheid.

Quiz: Hoe mediawijs ben jij al?

Doe de quiz en bekijk hoeveel jij al weet van media

Weet jij wat een virus is? Welk computerprogrammaatje houdt bij wat je op internet doet? Doe de SchoolTV-quiz  en bekijk hoeveel jij weet van media.

Hoe word je een succesvolle vlogger?

YouTube tips van Dylan Haegens

Veel mensen dromen ervan: je geld verdienen als YouTube-ster. In dit filmpje kun geeft Dylan Haegens tips om goede video's voor YouTube te maken.

Hoe werkt het internet eigenlijk?

Appen, snappen, vloggen; als het internet niet zou bestaan, dan zouden we dat allemaal niet kunnen doen. Maar wat is het internet nu eigenlijk precies?


YouTube® filmpjes maken voor kids

Nick Willoughby

Vind jij het leuk om filmpjes voor je vrienden te maken? En wil jij graag filmpjes op YouTube zetten? Dan is is dit boek echt iets voor jou!

Bekijk dit boek

Meer leesboeken over mediawijsheid:

Kun je depressief worden door social media?

Prachtige foto's, leuke filmpjes en perfecte selfies. Op social media is het nooit saai. Maar soms ziet alles er wel heel perfect uit. Klopt dat wel? En kun je depressief worden door social media? 

Winkelen op internet, hoe werkt dat?

Om te winkelen, hoef je de deur niet meer uit. Je klikt al je spullen online makkelijk bij elkaar in een online winkel, ook wel een webwinkel genoemd. Hoe werkt een online winkel eigenlijk?

Weet jij hoe een touchscreen werkt?

Je kunt een apparaat besturen met een muis en een toetsenbord, maar ook met een touchscreen. Dat gebeurt door een speciale techniek met koperdraadjes. Dat klinkt best ingewikkeld. In dit filmpje wordt het allemaal uitgelegd!

Meer over Mediawijsheid

Hoezo mediawijs

Wil je meer informatie over mediawijsheid? Kijk dan op HoeZoMediawijs.nl. Daar kun je direct aan de slag met mediawijze thema’s. Je vindt er informatie, filmpjes en doe-opdrachten. Handig voor thuis of op school!